40-årsjubileum

En härlig och minnesrik dag!

1982 simmades det första Ferlindoppet och 2022 var det fyrtionde gången loppet avgjordes. I det första vann Marie Johansson på damsidan och Krister Sikström på damsidan. I jubileumsloppet var det Malva Eriksson och Johan Jönsson som vann.  Upprinnelsen till loppet var att man ville skapa en Filipstads klassiker. Det blev inte så men Ferlindoppet har körts sedan dess. Första året och när Bergmästarbron byggdes höll man till i Lersjön och övriga år i Daglösen. 2004 var loppet inställt. 

Firandet 

Filipstads Simklubb valde att fira 40-års jubileet på flera sätt. Dels fick man kommunens godkännande att sätta upp en vinnarsten vid målet. Målet vid Bergmästarbron har anor sedan flera hundra år, då en del av båttrafiken på Daglösen utgick därifrån. Förutom stenen inbjöds alla de 35 olika vinnarna till jubileumsdagen och 28 av dem hade möjlighet att närvara denna härliga dag.

Avtäckningen av stenen genomfördes i samband med prisutdelningen av 2022 års lopp. Alla de närvarande tidigare vinnarna presenterades och fick blommar. De hade också vid ankomsten till Filipstad erhållit en vinnartröja och badmössa. De inbjöds också att utan kostnad simma loppet när de så önskar. I samband med ceremonin spelade Rolf Karlsson. Det blev en minnesvärd stund och många valde att fotograferas med stenen.

Kvällen avslutades på Hotell Hertig Karl med ytterligare musik av Rolf, god mat genom en mycket vällagad Barbeque. När lördagen, loppet genomförs alltid den sista lördagen i juli närmade sig sitt slut kunde de totalt över 100 middagsgästerna vända hemåt.

I firandet hade också en del prominenta gäster inbjudits samt förstås alla funktionärer. Ett fokus på våra funktionärer, idrottens själ är att sända en viktig signal över deras betydelse. 

En minnesvärd dag och kväll var till ända.

Bilder från BBQ, klick här!